Sider

29. november 2012

Hmm minilos på ?

-10 grader, klarvär, fullmåne og nesten vindstille.

Alene med Albin igjen. Slått om og blitt kaldt, det var på tide. Håpet jeg skulle få en hare på beina idag, men sånn ble det ikke. Albin var som vanlig full av jaktlyst og gav lyd fra seg fire ulike steder. Den ene gangen var det noe på gang, men hva?

Startet ca 150 meter unna meg, litt merkelig lyd på han var det. Kom rett mot meg og jeg hörte det gikk i det sprö gresset/skogbunn. Kanskje 20 meter unna var jeg. Eller var det Albin, mener imidlertid jeg hörte at han var litt lengre unna - men ikke mer enn kanskje 30 meter bak. Når det andre gangen hadde tasset like ved meg så ble det stopp!!! Merkelig da det kun var gått 6-7 minutter siden starten. Har han begynt gi opp så fort? Albin gikk samme vei han kom ut på en vei, frem og tilbake litt för avgårde på andre siden av veien. Hörte han skjelle en gang.... hmmm bare fot?

Albin tok noen bra sökerunder til. Siste runde begynte han litt, ganske så grov i målet men ble ikke noe mer. Litt runder til för han skjönte vi skulle hjem og tok avsted langs veien.

Dagens Garminbilde

Og litt zoooom av "minilosen" jeg sto på lilla merke (dvs litt ved siden av der den grå linjen er:)). Pulsen kom ihvertfall opp litt....
Oppsummert ble det 14,9 km på Albin og 2,1 km på meg..
Blogglistenhits

27. november 2012

Footloose

5-7 grader, svak vind og overskyet.

Jakthelg med besök fra både Norge og Sverige. Jaktboss hadde tatt turen - fremst i andre ärende - men uansett tilstede. I tillegg jaktgjest fra Sverige i tillegg til BT. Hadde god tro på en såt og med tre passkyttere borde det bli suksess. Ble imidlertid en fiasko, med en rekordlös Albin som ikke fant noe dyr i såten. Heretter er det Albin "Footloose".

En såt til ble det. Her fant Albin elg bakom postrekka, og dem fikk höre et uttak. Det ble en ca 15 minutter los, som bl.a. gikk over en asfaltvei för Albin returnerte. Ble altså ikke den helt store dagen.

Dag 2 med samme vär som förste. Liten såt ble planlagt pga vi absolutt ikke måtte bli borte for lenge. Albin söker bra ut, litt småstöting på dårlig lukt. Et par runder ut i sök blir det för han får opp noe. Hörer ikke uttaket, men etterhvert hörer jeg han og han er såpass intens at det må väre dyr på beina. Problemet er jo at det går feil veg. Albin holder på ca 20 minutter etter tre steder han surrer reellt. Stopp blir det ved en stor vei, hvor det er en bro og et hus...

Oppsummert ble det ikke resultat som jeg håpet på. En aldeles for lös Albin ödela mye, när grensen for hva som er håndterbart. Imidlertid hörer man jo når det er uttak.

Nå kommer det heldigvis litt minusgrader og satser på litt jakt denne uka, samt til helga.
Blogglistenhits

18. november 2012

Los med Albin

5 grader, overskyet, noe regn og ganske frisk vind. Generelt vått i skogen.

Ble nytt område med Albin idag, etter tips. Flott område og Albin var veldig ivrig fra start. Sökte på god fot kun 100 meter fra bilen, men sleit litt for å finne ut av det. Vi gikk opp på en liten topp, og der på hvitmosen kom han på het het fot. Det ble uttak og herlig lyd.

Tar avgårde i ok fart, med litt krumspring - altså hare eller rev. Håper det skal snu, men vil fremover og snart hörer jeg ikke Albin lengre. Garmin avslörer at det fortsatt er drev. Når vannkant etterhvert og der blir det stopp. Kun litt leiting för Albin gir opp og returnerer. Ble kun ca 15 minutter, med snitt på ca 6..

Fortsetter videre utover odden. Albin leiter bra men er litt trang i söket, kanskje pga lenge siden vi har värt ute sammen. Albin drar til med et vannvittig opptak og jeg står å dirrer. Perfekt sted for uttak og jeg står ganske så bra. Det blir imidlertid ikke mer av det, så var nok en skogsfugl som letta för nesa hans. Men uhu hvilken lyd....

Finner ganske så ferske rådyrspor langs en ny vei, men ikke så ferske at Albin synes dem er veldig interessante. Blir retur hjem etter nesten 16 km på Albin. Dagens Garmin - los i gult.
Blogglistenhits

11. november 2012

Ingen Rattata

+7grader, lett regn og lett vind.

Ingen Rattata eller Emil dukket opp til jakt idag, pga sykdom. Derfor en liten sniktur alene, men det er ikke lett. Dessuten lenge siden sist. Bløtt å fint nå, så mye lyd lagde jeg ikke og satt en snau time på en strategisk plass. Intet sett og dermed blir det ikke Rattatalos for meg i år.

Heldigvis er det fortsatt rådyr i Finland. Jaktasle-2 leverte midt i alt bilde av to stk som er på vei inn i Granholmen i kveld.
Blogglistenhits

10. november 2012

Jeg hos Jaktboss - Albin ute med BT

+7 grader, overskyet og tidvis sterk vind.

Ble vel dessverre som forventet idag. Kun et par elger som var på beina hos Jaktboss. Ferske hjortespor til tross, intet upptag. Blir en liten såt eller to imorgen også, håper da at jeg skal få høre Rattata.

I Finland så fikk Albin seg en luftetur med BT. Der var det sporsnø fra onsdag, men til tross for både hare, rådyr og revespor ble det heller ikke der noe upptag. Rapportene tyder på at han holdt seg litt nærmere enn vanlig, men var nok meget fornøyd med å komme seg ut i skogen. 12 km ble logget.

Ferske rådyrspor var det ikke langt bakom der vi bor i Finland, så neste helg blir det nye forsøk.
Blogglistenhits

4. november 2012

Skuffende resultat

4-5 grader, vindstille og overskyet nesten så det regnet.

Det "sikre" område skulle testes ut idag, og heldigvis ble BT med i siste sekund. Optimisen på topp da det alltid er rådyr der. Startet som planlagt og Albin startet lose på "rett" sted. Ble ikke noe fart på det og vi beveger oss litt videre. Enda engang tror jeg han starter men ser han på andre siden av åkern og det er ikke noe skikkelig los.

Tredje gang skjer det samme, mye lyd men intet uttak. Skuffelsen er derfor stor, siden jeg hadde troen på en godlos. Vel det kommer nye dager. Bra for dagen var at han holdt seg unna gårder og veier (stort sett) da såten er veldig när hjemme og mye bebyggelse.

Hos Jaktboss er det dyr igjen i terrenget. Liten elgku, spissbukk kronvilt og denne litt större bukken på kamera.
Jaktboss har også varslet at han kommer hit for å hjelpe til med en felling for Albin, da blir det nok sving på sakene.
Blogglistenhits

3. november 2012

Veilöping

5 grader, vindstille, overskyet og tåke.

Liten tur ble det idag, uten noe resultat. Fant både hare og rådyrskit, men usikker på hvor gamle dem var. Albin sökte ut på det meste over 400 meter men altså intet uttak. En gang var jeg sikker på at det var noe på gang, men tror nok det var en skogsfugl som medförte bjeffing.

Dessverre ble turen igjen avsluttet med litt löping langs vei. Albin er litt for glad i veilöping når han skjönner at vi er på retur. Ble ca 12 km på Albin tilslutt.

Ny tur i morgen blir det. Värmeldingen ser bra ut ihvertfall.
Blogglistenhits