Sider

26. april 2016

Jaktboss kamera

Nytt kamera gammelt sted. 1,5 åringer i skogen til Jaktboss. Pen ung hjort og elgku også på bild. Pluss duesex?!?!?
Blogglistenhits

Negerhare(r) :)

Blogglistenhits

21. april 2016

Dobbel

Nytt forsøk på bisam i kveld. Isen nesten borte men gikk ikke lenge før vi så dem.

Vi ser snart en bisam på iskanten også. Seb legger seg ned og forsøker finne god stilling. Tar tid og jeg spør hva som skjer. Han forklarer at det er to stykker der og avventer. Litt opp og ned av vannet før en alene.

Vente vente PANG!! Ser den ligger men Seb tar kjapt ladegrep som vi snakket om. En meget nøyd skytt. Vi forsøker fiskestang men gir opp og henter kano. Fangsten blir berget, men prisen for skinnet blir lav. Veldig utgangshull med Sako blyspiss 3,6 gr. Perfekt skuddplassering.

Retur til land eller der sitter en på andre siden men hyttevei bak gir ingen bakgrunn. Kjapp forflytting, bisam i vannet. Jeg på land finner den i kikkerten. Venter til på isen før PANG!!! Dagens andre bisam ligger. Padler og henter. Også greit skudd men igjen veldig utgang. Ser noen fler på avstand men vi er enige om å gi oss og håpe på repriser neste vår.

Og vi så to rådyr på en åker også, og merkelig stor forskjell i størrelse på dem...

Bilder, min ligger på rygg med lyse buken opp.
Blogglistenhits

20. april 2016

Rekordtidlig

Det er meldt inn observasjoner av elgkalver på Öja. Får se om det kommer noe bilder snart.
Blogglistenhits

13. april 2016

Nytt vilt

Et viltrikt døgn med observasjoner av hare, bisam, elg og rådyr.
I kveld ble et lenge tenkt bytte felt. I går kveld var det løpetur hvor man såg at isen slår sprekker. I tillegg en liten mørkbrun sak på isen som kjapt søkte skydd i vannet når jeg kom.

Ikveld ut med 222 og Seb. Først var vi litt feil å så bisamer på andre siden av tjernet. Flytter oss og kom ut på tenkt sted. Intet å se. Men der ringer i vannet, men raskt borte. Setter oss og ser snart bisam komme opp midt utpå. Seb klok og mener det er lite vits å skyte om man ikke får den opp.

Venter og snart en ved land men gevær i feil hender. Får ikke byttet før sjansen borte.
Snart ringer på vannet igjen men borte med det samme.

Igjen ny bisam som svømmer. Seb sikter og prøver å finne luke mellom grenene. PANG!!!! Vannspruten står. Ingen bisam å se. Gevær bytter hender når vi går to steg nærmere. Bisam ligger i vannet, men nei ikke død. Svømmer mot oss og på 10 meter PANG!! Bisam kastes opp og bakover. Ligger flytende tre meter fra land. Pinnen kort og støvlene blir vasket på innsiden.
Skuddet ut munnen! Inngang ikke funnet pr nå.
Ca 26 cm lang uten svans. Vekt følger. Middag og sitteunderlag for liten rumpe henger i garasjen!!!!
Blogglistenhits

10. april 2016

Spare seg til fant!

Ingenting som å ligge i badekaret og lese jaktblad. Idag gikk også tankene omkring forskjeller i elgforvaltningen mellom Norge og Finland. For det første var Finland tidelig ute med å skyte minst 50% kalv, noe Norge nå synes å følge etter. Det neste er forholdet mellom tjur og ku skyting. I Norge er det nærmest blitt bannlyst å skyte elgkuer. I Finland har man lenge stått på 50/50 uansett.

Dipp i elgstammen kom i Finland også, og ja man skjøt mye dobbelkalv og kua med. Men i tillegg hadde man skutt istykker tjurstammen. Bedringen av stammen skjedde imidlertid raskt ved hovedfokus på sparing av tjur. 

Kom utav dette på uttrykket spare seg til fant. Dette da jeg fundere følgende rettledning: Er stammen så dårlig at man ikke kan skyte elgkuer bør man ikke jakte i det hele tatt! Hjelper ikke spare elgkuene dersom man fortsetter skyte tjur uansett hvor store dem er.

Her bukken med høyt gevir. Kun en fem takker og trolig ung enda. Bukk observert forrige år betyr at det skal være en større i område. Den har ikke vært på foringsplassen.... Derfor litt urolig om den fortsatt lever!


Blogglistenhits

4. april 2016

Revefall

Vetle tok muligheten og skjøt en lite rev på åte fra verandaen. Grattis med reven. Utfra rapportene er det fortsatt viktig å trene skytte!!
Blogglistenhits