Sider

30. oktober 2016

Hjort-/rådyr jakt

Etter gårsdagens felling og full elgkvote var det hjort og rådyr på programmer. Rattata i ilden og etter liten oppvarmingsrunde ble det rådyrlos. Snart meldes det om geit og kid midt i såten, for tett til å skyte. Tar rett mot "Dødsposten" hvor Emil og J får se er rådyr. 

Fornuftig nok er man forsiktig med hunndyr så ingen pang. Rådyret ringer inn i såten og jeg sitter bra. Dessverre gikk rådyret helt rett og snek seg mellom min post og et hus. Så såvidt Rattata når han krysset veien. 

Rådyret tar en god runde til i nabosåten før det drar ut. Rattata slipper og returnerer. 

Blir to såter til, en med harefot uten uttak og en med kort elglos. 

Helgens fangst for meg ble en elgtunge!!!


Blogglistenhits

29. oktober 2016

Elgfall

Ble suksess hos og av JaktBoss idag. Første drev sekstagger observert men spart. Jeg hørte dyr bak posten, Doris kom og jaget det en runde. 

Nytt drev og ikke lenge etter Doris er løs smeller det. JaktBoss melder om påskutt okse. Går litt unna men stopper og i stålos blir det avslutt oå veikanten. 

Skudd midt i elgen, men henger som det synes i tårnet. Utgangene og Norma Oryx. Grattis til JaktBoss!! Vekt 135+ og fire takker. 




Blogglistenhits

28. oktober 2016

På veg...


... mot JaktBoss sine marker i buss!! Elg og hjortekvoter som skal fylles. Rådyrstamme som må beskattes. En oppgave som skapt for JaktAsle. Satser om en "Emil" i helga!! En "PeR" blir det garantert..

Blogglistenhits

23. oktober 2016

Bukkefall

Edit:
Siden skytter hadde tatt noe bedre bilder for publisering så....




Suksess hos JaktBoss idag. Grana skjøt en mellombukk. Grattis med den! Dooris i god form og øker spenningen for jaktlagene på naboterrengene. Blir sannsynligvis besøk til JaktBoss neste helg! Håper på både rådyrlos og ganglos på elg. 





Blogglistenhits

Elgjakt igår - refser løv idag

Lite med elg å se igår, faktisk ingen som så elg!!!! Idag er de andre ute igjen, skudd har falt uten at jeg vet hva som ble resultatet.

Jeg refser løv med to små.




Blogglistenhits

20. oktober 2016

Kalvjakt

Observasjon av ku med kalver i går kveld og innkalling til elgjakt på mobilen. Ekvipasjet også sett i dag av gamlebonden.

Samling og utdeling av poster, som sjåför for BT får man post på godsiden. Tar ikke lenge för hunden får kontakt og skjeller. Ganglos og snart smeller det fra hundförer, en kalv ligger. Hunden fortsetter med resterende ekvipasje. Kalven må få et nakkeskudd og da drar det avsted. Först feil vei, men så rapporteres det at dyrene går nordover - perfekt.

Hörer det knaker i skogen, för det smeller et skudd fra BT. Kalv truffet men legger seg ikke, går unna i skjul av noe busker. Jeg ser kua snurre på jordet. Opp til skuddplassen hvor vi finner blod, og blodspor. Deretter litt vominnehold, ajabaja... Fölger blodsporene til kanten av åkeren för vi avventer hundförer.

Prater litt og midt i alt reiser kalven seg opp kanskje 50 meter unna. Mye busk og mens BT sniker seg frem og avslutter det hele med et velrettet skudd i nakken, står jeg å filmer.
Faller i vannkanten og kalven er stor og fin.

  Bilde av den glade skytt:
 Grove kaliber ingen garanti for knall og fall!! kal. 45-70.

Kukalv som også sin tvilling. I slakthuset får vi av pelsen og vekten stopper på 102 kilo og 100 kilo for tvillingen.
Blogglistenhits

19. oktober 2016

Englevakt?

Redigert!!

Tja hva skal man si. Tur ut etter rådyr i kveld, langt inne i skogen på en viltåker. Forventet vitsvans og håpet på rådyr.
Flott post med supert anlegg og maks avstand ca 100 meter. Vinden ligger fint og det går ikke så lenge før jeg hører lette steg. Der et rådyr og ja en bukk. Eneste minus er at kameraet står feil og umulig å få det i posisjon.

Men hmm den har kun en gevirstang, den er høy og flotte tre takker. Blir i tvil om jeg skal skyte, men bestemmer meg. Skrått forfra og sikter i stikkhullet...... KLIKK..... hva faen!!! Dårlig ladegrep og bukken jumper forsiktig inn i skogen igjen. Er det mulig. Knapt synlig merke etter tennålen.

Første tanke er at håndladning nå er et avsluttet kapittel. Nærmere undersøkelser og smeller av patronen uten kule og krutt bak huset. Ikke noe feil med isettelse av tennhatten og det er nok Mausern som er å skylde på.

Elgjakt i morgen etter kalv, kanskje med lånt gevär!!!

Kom også en elg av ukjent sort i mörket og tåkedisen. Måtte se hva det var siden jeg hörte den lenge inne i skogen för den kom ut.
Blogglistenhits

Viltkamera JaktBoss

Lenge siden jeg har postet noen bilder fra JaktBoss sine viltkamera, eller Grana sitt er det vel! Uansett her følger et uttrekk fra en ny bra plass.


Lita ku først
Fin okse
Pinnis..
Voksen kronhjort.

Blogglistenhits

18. oktober 2016

Rådyrjakten

Etter mange bomturer etter "halfnose" begynte jeg å fundere på andre bukker, og derfor ble det en snabbtur i går kveld. Gangavstand fra huset til viltåker, men der så jeg intet annet enn mye mat for dyra fremover. Litt mye folk på tur i området, så blir nok ikke mer jaktturer dit.

I dag ble det ut til stedet jeg skjøt kiddet  tidligere i år. Flott sted og bra med mat på åkeren. Ved ankomst tar jeg opp geværet og kikker meg rundt. Ser da minst to rådyrrumper som jumper av åkeren, hmmm trolig skremt dem. Håper det var geit og kid, men sliter med motivasjonen etterpå.

Etter hvert reddes jeg av at det er elg på gang. Hører han går inne i skogen, og spenning om hva det er. Kan det være kua med doble kalver ?? Går ganske lang tid før jeg ser elgen i kanten på åkeren, han nyter lenge av en or og selje. Mumser i seg og reagerer ikke på mine lokkelyder. Ser det er gevir på den, men ikke store.

Etter hvert kommer han ut på åkeren og jeg får tatt en del film. Filmet jo litt i skogskanten også, men ble dårlig. En fin 7 takker, som jeg synes er kort og liten i kroppen. Tipper på 2,5 år!
Ligger en filmsnutt til på min Youtube-kanal.
Blogglistenhits

16. oktober 2016

Älgjakthelg

En hel helg med älgjakt er over uten at det ble skutt noe. Jakt etter kalv er vanskelig og de har holdt seg langs grensen. Minst tre ulike ekvipasjer er jaget på, men har alle kommet uskadd unna. 

Satt bra idag og hadde troa, men nå fire elgjaktdager uten at jeg har sett et eneste hjortedyr!!!

Lange dager på post i hösttemperaturer stiller krav til kledsel og JaktKjolen har bestått. Varmen holder også når man reiser seg for en benstrekker. 

Store spm på Öja er om elgene har trukket ut av terrenget eller om de sniker seg unna hundene. 

Hos JaktBoss rapporteres det om relativt mye elg, dog mest "feil" dyr og ingen av de voksne kuene har med kalv. En topptrimmet Doooris utforsker naboterrengene. 

Kjöttdeling og litt påfyll i frysen var en positiv slutt på helga. 



Blogglistenhits

14. oktober 2016

Frost

Frostnettene kommer med stadig tettere mellomrom. Fint med et par kalde, nesten skyfritt og myke vinder. 

Tur ut etter "halfnose" igjen. Hardt jakttrykk i område med elgjegere på søken etter kalver å skyte, så han er nok litt urolig om dagen. 

Ingen rådyr observert, men en elg skremte jeg iveg. En ku eller liten tjur, så ikke noe horn ihvertfall men langt unna. 

JaktKjolen var med og fylte sin funksjon på et utmerket sett. Varmt både på bein og hender!!
Blogglistenhits

12. oktober 2016

Middag!!

Idag blir det dov!



Blogglistenhits

11. oktober 2016

Trofee koking

Storkok hos BT som koka begge elgtrofeene. Flotte ble dem. 


Jeg koket et noe mindre trofe

Bare litt bleking för på plate. 
Blogglistenhits

10. oktober 2016

Bildene

Her er bildene fra helgen, først råbukken.
 Her ligger hinden.
 Falt på plass, kanskje ikke så rart.
 Paradens flotteste.
 Her mangler det et rådyrkid og en dovkalv.
 I Finland felte de en riktig stor okse, målinger utført viser at den ligger på grensen mellom bronse og sølv. Sjekk ut denne linken for å beregne ditt elgtrofe. Link.
 Og datt en fin okse til, som når fotografen kom var under koking!!
 Nærbilde av ene siden.
 Og andre siden.
 En liten person for å vise størrelsen bedre.

Blogglistenhits

9. oktober 2016

Easyhunt dag 2 (uten bilder)

Det ble en super dag to på Beckershov og kløvviltsjakt på sitt beste. Kjenner det i kroppen fra morgen av og det er lenge å vente til klokka blir ni. Endelig er det samling og gjennomgang. Villsvin (unntatt sugge over 80 kilo), rådyr, kronkalv, dov (en skovel inngår ellers hind, kalv og spets) og rev er på skjema.
Tre såter blir det og trekning for alle tre såter på samme lapp. 1-117-72 blir mine nummer.

Ut til første såt. Oppe på en høyde i utkanten, dessverre med feil vind.  Settes igang og snart hunder med opptak. Det smeller litt her og der. Snart et dyr.... rådyr ukjent sort jumper sakte i kanten og ingen skuddmulighet. En hund kommer langt bak og gir seg hos meg.

Det smeller mer og rapportene på radioen er mange. Skovler observeres flere steder. Der bevegelse, dovhinf to kalver og stanghjort kommer. Stopper feil uten bra bakgrunn. Intet skudd, hmm skal det bare bli nesten?
Ny bevegelse og råbukk lett trippende rett mot meg. Opp og bukken steger inn i sikte. PANG!!! Den raser ihop og blir liggende. Skuddet inn i bogen ut forran låret. Ajaj ikke noe fint slakt, trodde den sto litt mer på skrå.
Snart meldes det om påskutt skovel, som snart ligger. Såten er snart ferdig og det er samling. Stor flott skovel, mange observasjoner men mye uten sikker bakgrunn.

Ny såt og nytt pass. Snart hund i min retning. Der bevegelse dov, to hinder og to kalver. Opp med gevær men da jumper dem tilbake i skogen. Hmmm for sein. TjT følger bra på, men sjansen er å blir borte. Hunder stadig nære og mye spenning, der en hare? Nei svart jo, en mini kulting. Alt for liten og får løpe.

Helt utav intet kommer en dovhind snikene. Opp med Mausern, den stopper bak noe trær. Stikker hode og hals forsiktig frem, PANG!!!! Den ligger på plass.

Såten skal avsluttes men en hund har noe på gang på vei mot 117 - her sitter jo jeg! Kommer intet dessverre. Herlig lunsj nytes. Historier deles og god stemning.

Siste såt og synes passet igjen ser bra ut. Mye action direkt, og jeg meget usikker hvorfra det kan komme. Matstasjon for gris ene siden og åkerkanter på andre. Smeller og det rapporteres om mye vilt. Der en rev i full fart, over en skytegate og følger på, PANG!!! Reven springer like bra videre.

Tar litt tid før det rapporteres om dyr vår vei, spenning på topp. Ikke noe sees, men snart en svart dovspets som kommer jumpende. Stopper i kanten i skjutgaten jeg skjøt på reven. Sikter litt for lenge før PANG!! Den hopper videre, ble for mye sikting og holdet ca 80 meter stående. Burde truffet men kontrollsøk avslører intet blod og den lever godt videre. En sur og dårlig avslutning på en super jaktdag.

Paraden viser en skovel, to spetser, tre hinder. To råbukker, en geit, og fire kid. En stor villsvingylte er også felt.

I Finland har det vært full elgjakt og med tre tjurer (14-9-2 takker) og to kalver som resultat. Vektene 255-199-144-74-70. En skikkelig flott okse.

Dovhinden og to ender blir med tilbake til Finland for å fylle frysen:)
Blogglistenhits

8. oktober 2016

Easyhunt dag 1

Andjakt på programmet etter litt leirduer. Første dammen havnet jeg litt feil, og ble fikk kun en i bakken. Bestemann fikk 14!!
En tre retters lunsj før vi igjen er på vei ut. Neste dam og resultat ble to stykk, fløg litt lavt.
Deretter et "trangt" pass men bra. Ingen tenking kun opp og Pang!! 5 ender hvorav en dobbel. Siste ble litt kaos, bilde ved ankomst under. Mye ender men kaos utsetting. Null ender der på meg.
Totalen var 660 skudd på 17 gevær. Ca 170 ender på bakken. 8 på meg hvorav to følger med hjem. Moro også med dyktige apportører.
Nå venter straks en riktig middag og mer jaktsnakk. Imorgen kløvviltsjakt!!!!







Blogglistenhits

7. oktober 2016

Jakttur

Starter som vanlig når turen går til Sverige for å jakte, med köttbullar. Imorgen andjakt på skjema etter leirduer og lunsj. 



Sendt fra min iPhone
Blogglistenhits

2. oktober 2016

Elgjakt dag 2





Dag 2 startet forykende med melding om observasjon av storokse. Jeg havner i den såten og igjen optimist. Kommer oss ut på post og kort deretter smeller det fire skudd fra de som sjekker et par öyer. Ku og kalv ligger. 

Snart smell i det fjerne og en kalv er felt for unghund. I såten rapporteres det om to mårdhunder!! 

Elg på gang i andre såter også men feil dyr og ingen skuddmuligheter.  

Tjuren da?? Tja si det, hunden i såten finner ingen elg så den hadde nok vinger. 

Denne dag jeg som må gi meg og nå kjört ca 500 km. Så 9 vitsvanser langs vegen nesten ved Åbo. Godt det ble litt elgfall idag, og slaktvektene var 160-95-90.


Blogglistenhits

1. oktober 2016

Feil dyr

Elgjakt start idag. Mye elg observert i terrenget og høye forhåpninger. 

Tok tid før elgkontakt og viste seg være mindre tjur som ikke var på dagens skjema. Stor 4-tagger. Jeg sto bra men losen 200 meter unna. 

En annen hund står med en annen 4-tagger. En tjur til naboen, usikker størrelse. En annen hund i kontakt med elg også. Men totalt et usselt resultat utfra observasjoner før jakta og at det var hele 10 hunder ute, hvorav tre unghunder. 

Hundene trøtte kl 1330 og defor avslutta jakt for idag!!!!!!!!!!!! ????? 
Blogglistenhits