Sider

23. mars 2010

Elgjakt 2010....

.. all makt til meg:) Fått frie töyler til å bestemme datoen for elgjakta på "bossen" sine marker, dvs nesten frie töyler. Nå er sommerferien sånn ca planlagt og av det fölger stort sett resten av hösten. Oppstart på förste dag er vel litt oppskrytt "den som venter på noe godt" osv, samt at de siste sesonger har gitt lite muligheter disse dagene. Avspark på jakta er foreslått satt til uke 41, når i uka synes jeg bör avventes ifht eventuelle muligheter for dovjakt. Når ca tiden for elgjakt er fastsatt er vel tiden inne for å forhöre seg om dovjakten!!!
Storviltpröven blir igjen et "problem", spesielt hvis dem ikke godtar dokumentasjon av 30 skudd i feks Finland. Har imidlertid kjöpt inn nödvendige böker og satser på å ta jegerexamen her i Finland, hvor skytepröven kun er hvert 3. år og også gjelder for Norge. Hvorfor ikke tilsvarende system i Norge, men erfaringene med landets jaktlag har muligens vist at dem ikke selv (i praksis jaktleder) kan ta ansvaret for lagets skyttere? Dette kunne jo eventuelt bli en oppgave for "storvaldet", slik at dem kunne ha en nyttig funksjon!

4 kommentarer:

Emil sa...

vi har vel sett opp til fler eksempler på at det ikke akkurat er dumt med skyteprøve vært år. på den andre side, hvis du skyter 30 skudd i finland så kan du vel få dem til å stemple i prøveskudd rubrikken på jaktkortet

Unknown sa...

Vil jo ikke si at den testen burde väre testen på om man kan skyte. Viktigere å skyte 30 skudd i året enn å skyte kun fem skudd og klare pröva mener jeg. MEN regler er regler og vi pröver å fölge dem så godt vi kan.

Emil sa...

tror det er viktig å bevise at man kan treffe litt også. muligens en annen variant. mindre blink og færre skudd med begrensing på tid og antall serier f.eks. da måtte de som sleit med å treffe trene selv.

Unknown sa...

Stort diskusjonsspörsmål det der, synes jo lösningen med å ha pröve hvert 3 år og i tillegg hvert år måtte skyte 300 poeng er en god lösning. Men den er kanskje ikke gjennomförbar i Norge hvor de fleste jaktlag er basert med utgangspunkt i familie. Lett at personer slipper med uansett, da det ikke kan/tör/vil nektes deltakelse pga for lite skuddtrening.

Blogglistenhits