Sider

30. desember 2011

Jaktåret 2011

Tja jaktåret fölger vel ikke årskalenderen, men lettest å oppsummere slik!
Men först... Var ute en tur idag også, men uten noen suksess. Svärt lite spor, kun en rev vi så spor etter. Lurer på om harepesten har slått ut store deler av bestanden her i Finland. Albin sökte ut greit, men fant bare en måkevinge og annet slaktavfall. Håplöst at slik slenges rundt om i skogen - hold det på en åtel!.

Vel oppsummering av året.
Året har inneholdt 4 jaktreiser (en til Ungarn og tre til Sverige). Anskaffelse av min förste egne hund, Albin den löse + diverse utstyr i den forbindelse. Medlemskap i jaktforeningen i Finland og elgjakt der for förste gang, også med tellende resultat. Nytt kronvilt på Jaktboss sine marker. Felling av to nye arter; rev og jerpe.

Felt vilt: rådyrkid (Ungarn), skjäre (Norge), 2xjerper (Finland). elgkalv (F), hjortekalv (N), Dovspets (Sverige), rev (F).
Bom: Rev (Finland)

Fire ulike klövvilt i fire ulike land, med tre ulike gevär - moro!
Antall skudd mot vilt er 13, elendig skyting med kule. Mens hagelskyttet har värt meget bra.
Antall jaktdager er flere enn på veldig lenge (ca 65 tror jeg), takket väre Albin.

Albin har hatt noen lovende loser denne förste hösten. Lengste var på ca 30 minutter, på ukjent losdyr. Noen konstaterte hareloser på 10-15 minutter, og et par rådyrloser på ca 20 minutter. Han har värt ivrig på skogsfugler som flyr opp og skjeller gjerne litt på elg.

Söket blir bedre, ligger på ca 150 meter pluss nå. Håper det utvikles videre og at han jobber litt mer på harefoten. Sliter med å få ut haren, som sannsynligvis er vanlig for unge hunder.

Blir spennende å fölge med på Albin på nyåret (event en liten tur i morgen tidlig også), håper det blir fall för jakttiden er slutt.

Et bra år har det värt, etter en noe trög start. Neste år blir det mindre bomturer til Sverige og mer loser med Albin. Fler turer på jakt etter jerpe og forhåpentligvis et vildsvin.

Bilde av Seb, Albin og Timon..

4 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Trevligt jaktår du haft. Hoppas du kan vara ute med Albin en del nu. Vi har ingen snö och jag hoppas det är snöfritt till sista jan då det är slut på rådjur med drivande hund. Gott Nytt År! Det skall bli trevligt att följa Albin nästa år i hans utveckling.

Emil sa...

mitt år har virket ganske dårlig, mest fordi jeg ikke har skutt noe stor-vilt. men her er lista. 1 trost, 3 nøtteskriker, 3mår,1 grevling, 1 rev, 1 dovhind, 1 rådyrbukk.

JaktAsle sa...

ser bra ut det Emil. gjorde en super jobb for småviltet ved predatorfangsten.

Trond the badger sa...

4 dager jakt: 1 greving, 1 elgstut, 1 rådyrbukk! Ok mtp tidsbruk, kunne selvsagt vært bedre.

Blogglistenhits