Sider

28. august 2011

Rådyr

Mye handlet om rådyr denne helga. Ble en impulstur på bukkejakt hos Jaktboss i dag. Det startet lovende da en liten spissbukk viste seg på jordet. Lite ante den om hvordan dagen skulle bli....
Ingen jeger med respekt for seg selv skyter dyr fra hushjørnet, men skumle planaer ble lagt. Strategien ble et omdiskutert samarbeid for å lure bukken i fella. Det viste seg snart at planen var genial og Emil kunne skyte et skudd i lufta, for deretter å felle bukken med et skudd i ryggen. Da måtte selvsagt også Rattata tas med på fallet en runde.
Med 14,5 kg var den en kilo tyngre enn jaktboss sin bukk. Dens innvoller var borte fra reveåta, og var nok bra med påfyll.

Mr Bergen har også rådyr på kloss hold, men var dessverre for sein med kameraet. Det var nemlig bedekning på gressplenen, og bukken var litt tom i blikket etterpå!
I Finland er det fortsatt elg i viltåkern.
Retur til Finland på dagen da startskuddet går for harejakta. Håper Albin er klar - for det er jeg!!
Blogglistenhits

23. august 2011

Hirvi

Jaktasle-2 sender et bilde hver natt/morgen nå. Det er en fin elgku som går å koser seg i viltåkern.
Blogglistenhits

22. august 2011

Turen på vidda

I helga var man på Hardangervidda på utkikk etter rein. Var advart om at terrenget ikke var det beste, men håpet jo på litt flaks. Fredag kveld startet turen oppover og når det ble mørkt skulle teltet opp, dette var ikke testet før men gikk utrolig bra. Vi var strålende fornøyd helt til vi la oss inn i teltet, det var ikke så flatt som antatt (dette var også tydelig neste morgen). Men litt søvn ble det og tidlig neste morgen ble det forflytning til Basecamp.

Utover lørdagen så vi masse sau, og når vi ble vant til å spane flere andre jegere enn vi hadde håpet. En hare ble observert og fotografert (ser du den?).

På vår lille vandring så vi en røyskatt blant steinene, en meget kjapp krabat. Lunsj ble tilbredt på primusen og det smakte godt. Deretter kom regnet og vi ble våte. Troen på rein i området sank helt til bunn og etterhvert ble det retur til basecamp.

Dag 2 startet opp med fint vær og basecamp ble revet ned. Tok noen bilder av mose!

Med full oppakning ble det satt ny kurs på valdet. Dagens terreng så bedre ut med tanke på beite, men ingen rein å se - kun sauer og mennesker. Troen på suksess falt til bunnivå og vi vente nesen hjemover. Vel tilbake til asfalt og bilen kom regnet, god timing.

Oppsummert var det en skuffende premiere på rein. En eventuell neste gang må planlegges mer og det må konfereres med erfarne reinsjegre. Naturen var flott, og skjønner godt at man frykter skodda for den kom og gikk fort.

Skuddhold kan fort bli lange i fjellet, så en avstandsbedømmer er nok en bra investering. Min nyinnkjøpte kikkert (Nikon Monarch 8x36) var god til å spane med. Astroen ble testet ut litt og gleder meg nå enda mer til å teste den med Albin "innlogget".

Jaktasle-2 i Finland har startet å ta bilder, maten på viltåkern faller tydligvis i smak nå. Ku med kalv trives i viltåkern og det mottas mailer med bilder. Oppløsningen på bildene som sendes er ganske så dårlig, men ser jo hva det er.

Blir kult å hente minnebrikken og se på alle bildene med bra kvalitet. Kameraet er jo satt opp til å ta 2 eller 3 bilder, men kun første av disse som sendes.

Helt til slutt har jeg søkt omkring på nett etter instruksjonen om hvordan raskt ta ut av en hare som Emil nevnte i helga. Nærmeste jeg har funnet hans beskrivelse er denne.
Blogglistenhits

19. august 2011

Avreise

Midt under avreise mottas bilde fra de finske skoger, nærmere bestemt en viltåker.  Først vilt på Jaktasle-2.

Vel neste bilde på denne bloggen blir forhåpentligvis en rein. Nå er det avreise.
Blogglistenhits

18. august 2011

Astro 320

Igår fikk jeg hentet Astro 320 som Magasinet gledlig hadde holdt av til meg. Denne blir med på Hardangervidda i helga, kart er lastet inn. Virker solid og lett. Mest spennende blir det når Albin får på seg DC40.

Albin hadde en liten sving ut den 16. august for å sjekke om han var blitt redd etter at han ikke fant tilbake til meg dagen før. Det var heldigvis ingen tegn til det og han snuste omkring som vanlig. Han viste igjen at han er noe løs når han fant godlukt omkring en viltåker (som vokser voldsomt!)

Sitter nå inne og ser ut på regnværet, håper det klarner opp til helga.  Ellers blir det en fuktig og klam opplevelse på fjellet. Sekken blir tung nok også, håper eventuell rein er liten:) Det er meldt svak vestavind i området og da må vel det hensyntas ved campingen.... Eller? Tips mottas med takk!
Blogglistenhits

15. august 2011

En innholdsrik morgen

En dag uten särlig turer gjorde susen, i dag tidlig var Albin virkelig på hugget når vi var en sving i skogen. Han er imidlertid lös som en gledespike, og det blir endel söking på foten. Jaget en elg unna og var intressert i litt flere elgspor. Skjelte også litt på diverse fugler, blant annet denne

Som flöy omkring og skreik hele tiden, muligens pga av at hans kompis hadde blitt spist. Fant nemlig dette like i närheten
På veien hjem kom det midt i alt en hare hoppende over veien....... Siden vi var midt i skogen fortsatt ble det parkering av bilen. Albin hoppet ut av bilen og bortover grusveien. Det ble lyd! först litt bakspor deretter rett vei. 3 minutter los, deretter tap i en gröft. Vi gikk dit og Albin fant ut av det, en los på 10 minutter+ fulgte, nesten så det kom en tåre. Han hadde også et par fine lyse bjeff, så han var nok närme.
Deretter ble det stille og jeg ventet på at han skulle returnere. Det gikk en god halvtime för jeg syntes jeg hörte Albin ule. Plystret og ropte litt uten at det skjedde noe, og etter 10 minutter gikk jeg i retningen jeg hörte han. Vi möttes og det ble et gledlig gjensyn, ikke bra at han ikke kom tilbake på sporet!
Men fasiten er en flott los og han er mer ivrig på hare enn elg - heldigvis.
Blogglistenhits

14. august 2011

Jaktasle og Jaktboss

Jaktboss ligger nede for telling (mener da kameraet) og kun få bilder lagret. Den potensielle revirbukken viser seg igjen:

Forran linsa på Jaktasle-1 er det kua med kalv som dominerer. I tillegg et fint jaktobjekt for höstens elgjakt.
I morgen blir det en skikkelig morgentur med Albin. Hatt det fint idag uten särlig motion så håper på full fart i morgen.
Blogglistenhits

13. august 2011

Haren hopper på feil åker

Var ute med Albin idag tidlig, ikke så mye spennende å finne. Men bjeffet litt på noe fugler som lettet rett forran snuta på han. På turen tilbake så jeg en hare på en åker, dessverre feil åker. Midt blant noen hus og trafikert vei. Ble derfor ingen sporing på den.

Heller ingen mårhund idag. Åte av fineste slag, da bonden skjöt en kråke igår. Er det rovdyr i närheten burde det väre fristende med en ungkråke....
Blogglistenhits

12. august 2011

Bukkefall

Jaktboss åpner årets sesong lysende og feller en rådyrbukk på förste forsök. Grattis.
En spissbukk med bra lengde på taggene, faktisk uvanlig fine for reviret. Jaktboss forsökte sette fart på bukken med förste skuddet, noe som ikke lykkes, derfor skjöt han andre skuddet slik at den falt på plass.

Var sommermöte i Öja jaktklubb igår, uten de store overraskelsene - heldigvis fritt på hare:) Morsomt at det nå er laget egen hjemmeside for foreningen. Anbefales for alle jaktlag siden informasjon blir lett tilgjengelig, gratis via mittjaktlag.no event mittjaktlag.se.

Edit: legger inn litt flere bilder av bukken. Moro med bukkefall!!!


Blogglistenhits

8. august 2011

Midt i Jaktboss sitt revir

Den siste kveld i Jaktboss sitt revir og alle dyrene som er fortalt om viste seg endelig. Först var det en geit utpå jordet, deretter kom hennes to killinger. De storkoste seg og lekte med hverandre på jordet.
Litt trimmet bilde, siden det er langt hold. Ikke helt bra fokus heller men men.

Etterhvert kom det også en hjort i skumringen og fikk noen bilder av den.
Også dette trimmet, men fornöyd da lyset begynte å bli veldig dårlig. Det kom deretter hele 5 stk hjort utpå jordet. Dessverre var lyset da alt for dårlig til at mitt kamera tok noe bilde som var verdt å ta vare på.

Her bör det bli felllinger, hvis jegerne er noe bra. Foreslår at de starter å drive fra godposten til Jaktboss og mot bekken de gikk over "alltid" forrige år. Tipset er gratis og burde gi suksess - lykke til!

Blogglistenhits

7. august 2011

Skadedyr

For å redde ripsbuskens delikatesser fra en skjære måtte jeg teste en gammel salong. En 60 år gammel Valmet gjorde jobben på ca 40 meters hold.


I tillegg er Jaktasle-1 flyttet og viser gir flotte bilder fra "Navnlausfeltet".


Blogglistenhits

6. august 2011

De gamle er eldst!

For å slippe mye transport av gevær i jakta, har jeg fått låne en gammel Mauser med Aimpoint. Idag var det tid for å teste den sammen med pappa. Nye batteri i Aimpointen og patroner var innkjøpt. Gikk litt høyt og derfor stilte vi ned. Jeg ble fortsatt liggende litt høyt, mens pappa knuste til med to blinker!! En ny runde og jeg skytter i 7'ern-8'ern over, mens pappa setter en sentrumsblink og en nier! Knust av den gamle mann. Skyter altså ca 10 cm høyere, men siden han skyter sentrum blir det ikke å stille.

Sako superhammerhead blir testet og går likt med helmantel. Blir litt stående og sittende skyting for å teste litt. Skyter godt nok for at den blir med på elgjakten i Norge, men mulig at mannen bak burde vært leddet lavere på slekttreet.

Eller hadde jeg gleden av å være med på rydding av ny postlinje, spesielt for hjortejakten. Intressant løsning og det blir spennende å se hvordan det går 10.september - dessverre uten min deltakelse. Turen ble også lagt innom Jaktboss-1 der det var en passende bukk for Jaktboss den 10. august
Håper han skyter bedre enn på elgprøva hvis den viser seg når han sitter i sitt nye jakttårn.
Blogglistenhits