Sider

18. februar 2014

Oter fot!!

Fin vinter dette, 1 grad varmt, snøregn i lufta og minimal vind.

Kom noen cm snø men varmt og regnvær gjorde at den ble nesten borte. Inne i skogen er det nesten ikke snø igjen. Muligheter for å jakte litt hare er derfor tilstede.

Albin er i toppform om dagen og det gjør at han er enda løsere enn vanlig. Så det var spor etter hare, men de var ikke ferske. Mye lyd ble det og han jobbet bra med foten. Fant ikke ut av det imidlertid og vi endrer litt sted. Da ut over isen og merkelig lyder.  Tror først han ikke våger komme tilbake over isen (kommet vann oppå og skikkelig 5 cm med sørpe). Men etterhvert må jeg bort til der han er. Der er det ferske spor og han fortsetter etter dem. Tenker mårdhund og er rask etter. Synes det er litt pussige spor, nå to stk dyr. Siste spor ser jeg der det er åpent vann rundt en stein i vannet. Konkluderer derfor med oter. Glemte selvsagt å ta bilde av sporene.

Vi søker nytt sted, dvs Albin stikker avgårde igjen. Skjer ikke noe mer og jeg bestemmer meg for å avslutte for dagen. Albin løp 14 km i løpet av 1,45 dvs god fart på han. Særlig når han løp på veier og iser. Snøen er skikkelig gammel og fester ikke i pelsen heller.

Ingen ferske harespor så jeg, dvs unntatt på returen da jeg tok en avstikker og så et ferskt spor. Bra for eventuell neste gang - som kan bli ganske så snart om været holder.....

1 kommentar:

Lindsjö taxar sa...

Bra att mår bättre nu då. ja vår jakt får vi vänta med till 1 Okt :-(

Blogglistenhits