Sider

11. juni 2014

Vårbukk forsøk nr 3

Det ble nytt forsøk etter vårbukk idag. Kun 6 grader kl 03, men blå himmel og et svakt drag fra nord-nordøst.

Ble samme tur som sist, men hele åkern jeg så rådyrgeita på sist gang var nypløyd. hmmm da er det jo intet poeng å sitte der. Sniker meg derfor videre ned til større åker. På vegen skremmer jeg en elg, som står utpå åkern når jeg nærmer meg. Ganske så mistenksom, men er usikker når jeg tester noe lokklyder. Blir nå et bilde av en grei elgokse.



Den går snart forsiktig av åkern og jeg sniker meg ned til åkerkanten, følger den 15 meter og rundt hjørnet står det to rådyr!! Geit og bukk, opp med kikkerten og ser det er en sekstagger. Ikke spesielt stor synes jeg men vi skal kun skyte små bukker. Derfor kamera frem igjen. Geita stikker unna mens bukken er litt tregere og jeg får et par bilder før de forsvinner ut av syne.

Sitter å gleder meg over synet, men tenker også på at den ikke så så stor ut. Var den innenfor?? Sniker litt etter for å se om de fortsatt er på åkern. Kommer ikke mer enn 20 meter før de kommer tilbake mot meg. Legger meg i åkerkanten, og sikter litt på bukken. Nei den er voksen og off limit.

De beiter litt og midt i alt kommer geita rett mot meg.




Kommer inn på 30 meter før den aner noe er feil. Sirkler forsiktig rundt meg. Bukken kommer også etterhvert på samme rute.


Kameralydene hører dem men vinden trekker rett. Har en Buttolo i lomma og noen små trykk og bukken kommer noen steg nærmere.

Geita har etterhvert kommet rett bak meg og inn i trekken. Stikker avgårde med noen rådyrbrøl, bukken skjønner lite men finner det best å følge etter.

De hopper fint avgårde og inn i skogen. Jeg har hatt en topp opplevelse og rukket å knipse 78 bilder, i tillegg ble det 6 bilder av elgen.

Og ja, det var noe feil med nesa på bukken. Ser ut som halvparten er løsnet og henger løst. Men ingen problemer for ham.

Skjer ikke mer idag, annet enn at jeg på veien tilbake ser en hare som hopper på bondens gårdsplan. Etter en slik morgen kan man jo undre på om det er for mye regler angående avskytning, gjelder alt av kløvvilt. Har det resultert i bedre stammer? Vel uansett spennende å få rådyr så tett innpå.

5 kommentarer:

Anonym sa...

dumt spørsmål, jaktasle... klart rådyrstammen har godt av at store voksne dyr blir spart... mvh jaktboss

Anonym sa...

dumt spørsmål, jaktasle... klart rådyrstammen har godt av at store voksne dyr blir spart... mvh jaktboss

Lindsjö taxar sa...

Vad fina bilder du fick!! Skulle man inte skjuta den bocken om han hade en skada?? Men han verkade ju kunna äta ok

Unknown sa...

Ingen dumme spm bare dumme svar har jeg hört:) hadde det bra den bukken og vi skal bare skyte de med pinner. Forsåvidt enig men kanskje ikke idag.... Moro var det uansett.

Daniel sa...

En spännandde jakt blev det iallafall för dig. Skoj

Blogglistenhits