Sider

7. februar 2011

Fullverdig medlem og god hareåtel

Deilig å endelig bli fullverdig medlem i jaktkluben der jeg bor i Finland. Gjør jo også at det blir muligheter for å bli med på elgjakt til høsten og kanskje begynne å legge frem mine synspunkter:-) Årsmøtet forløp som vanlig uten de store overraskeler, tydlig det er andejakta som står høyest i kurs. Ellers ble det antatt at harebestanden ville øke igjen etter et par år med harepest.

Har også fått se litt bilder fra nærmeste foringsplats, og der trives både rådyr og hare. Nesten så jeg kan debutere med en hare på åtel fra terrassen. På et annet bilde (som jeg ikke har fått) er det tre harer samtidig på foringsplassen!! Som sagt så er bestanden på vei opp igjen.


5 kommentarer:

Emil sa...

godt du ble medlem før du begynner å legge fram dine synspunkter for da kan de vel bli litt mer skeptisk... uansett mye god jakt fortida og førstkommende helg, vildsvinjakt...

Unknown sa...

Hmm ja du sier noe, men har jo blitt ganske så "mild" de siste par årene!! Skulle gjerne hatt en kveld på reveåta di, høres spennende ut nå i parringstiden. Til helga blir det forhåpentligvis mat i frysern:) Så akkurat på en episode av "Big bang med Hærland og Lyngbø" hvor K Clausen spiser grevling - godt!!!

Emil sa...

grevling smaker vist som gris hadde pappa hørt, tror jeg står over grevling biffen. siste nytt fra åta er at reven har vært på den, så per ville ut å sitte i kveld

Unknown sa...

Tidligere ble grevlingen kalt «husmannsgris». Kjøttet har en gåseliknende smak, sier Bevanger som har testet grevlingkjøtt. Et gammelt klipp:
http://www.nrk.no/skole/klippdetalj?topic=nrk:klipp/399807
Og link til Clausen og Hærlands måltid, ca 18 minutter ut i klippet.http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/708894/

Anonym sa...

Asle lägger man fram sina synpunkter kan man ju hamna och börja göra nåt för att det ska hända nåt :) Mvh B.T

Blogglistenhits