Sider

11. september 2012

Årets elgjakt

Älgmöte i dag og det blir elgjakt i Finland i år også, fra 29.9. Kvotene kraftig redusert til 6 voksne og 8 kalver. Okser fra 6 takker og opp er fredet, og det blir kalvjakt i starten.

Synes elgstammen virker sterkere enn forrige år og tror det går fort i år. Hundförerene önsker terrenget fritt for passskyttere inntil de har funnet en skjutbar elg! Reduserer vel oss passkyttere til drahjelp i så tilfelle. Blir vel som ifjor, hunder i aksjon i hele terrenget - poster litt her og der.

Hadde nesten glemt Jaktasle-2 kamera, men i natt fikk det bilde av en skjutbar elg
Fikk bilde av en litt större modell elg fra skogene i Akershus her om dagen også. De har imidlertid ingen store stuter på kvota.
I Jaktboss sitt terreng ser det bra ut med hjort. De to spetsene holder seg i terrenget og flere hinder med kalv. Samt en mellombukk...
Elgbestanden ser bra ut og det er en kalv og en halvannetåring som er tildelingen (om jeg ikke husker feil). Det tror jeg skal gå ganske så lett, särlig siden jeg er så heldig å få väre med der en helg i oktober.

Skogsfugljakten er også igang, og blir nok en kveldstur på jerpelokking. Eneste form for lokking jeg har noe tro på. Skulle värt på revjakt i kveld på nytresket åker, men mötet dro ut litt for langt. Kanskje i morgen.

2 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Spännande med älgjakten då....8 okt smäller det hos oss

Anonym sa...

Postane blir vel å vente på tunet heime t pluto finner ælj... god ide! Not.. utrolig at di øvrige på jaktlaget finner seg i det.... kvota heime e voksen ku og ungdyr... jakta bjyner 13 okt. Hilsen jaktboss

Blogglistenhits